24 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

AÇ KURTLAR KÖYDEKİ KÖPEKLERE SALDIRDI

Aç kurtlar köydeki köpeklere saldırdı

Hakkari’nin Kaymaklı köyüne inen aç kurtlar, 7 köpeği telef etti.

05 Ocak 2015 Pazartesi 15:05

İl merkezine 50 kilometre uzaklıkta bunan Kaymaklı köyüne birkaç gece arayla kurt sürüsü indi. Havaların soğuması ve kar yağışı sonrası yiyecek bulmakta zorlanan kurtlar, sürüler halinde dolaşıp geceleri indikleri köy meydanında saldırdıkları köpekleri telef ettikten sonra leşleri parçalayıp yediler.

Köy sakinleri kendi hayatlarından endişe ettiklerini ifade ederek, bu durumun büyük bir tehlike arz ettiğini söylediler. Gece geç saatlerde hayvanlara yem vermek üzere ahırlara gittiklerini ifade eden köylüler, aynı saatlerde köy içerisinde ve çevresinde kurt ulumaları duyduklarını ve bu durumun kendilerini tedirgin ettiğini belirtiler.

Köy sakinleri, “En son dün gece saatlerinde köy meydanında yalnız gezen bir kurt gördük. Birkaç köpek birden saldırarak kurdu boğarak öldürdüler. Fakat kurtlar genelde sürü halinde dolaşıyor ve durum böyle olunca da köpekler başa çıkamayıp kurtlara yem oluyorlar. Bu durum bizi endişelendiriyor.

Artık işimizi doğru dürüst yapamaz olduk. Olurda bir gece bir ahıra girerlerse çok büyük kaybımız olur. Komşu ya da akrabamıza gidemez olduk” şeklinde konuştular. (Haber: Çetin Alpsar)

normal.20150105151257.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.