21 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

AK PARTİLİ AYDIN: KÜRTÇE’Yİ TERCİH EDİN

AK Partili Aydın: Kürtçe’yi tercih edin

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın sosyal medya hesabının Kürtçe’nin seçmeli ders olarak tercih edilmesi için başlatılan kampanyaya destek verdi.

21 Ocak 2022 Cuma 17:39

Ahmet Aydın “#Kurdihilbijerin” etiketiyle öğrencilere Kürtçeyi seçmeleri için çağrı yaptı.

Ahmet Aydın Twitter hesabından “Ortaokul ve Liselerde öğrencilerimizin; Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Kürtçe Seçmeli derslerin seçimi için tercih süreci, olumsuz hava şartları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 7 Şubat tarihine uzatıldı. #Kurdihilbijerin” mesajını paylaştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'da, okullarda Kürtçenin seçmeli ders olarak tercih edilmesi kampanyasına destek verdi.

Ali Babacan Twitter hesabından, "Seçmeli dersler tercih süresi 7 Şubat’a dek uzatıldı. Hak bilinciyle 2012’de müfredata eklediğimiz Yaşayan Diller ve Lehçeler Seçmeli Dersi için çocukların teşvik edilmesini ve seçmeli Kürtçe dersiyle ilgili kampanyayı destekliyorum. #KurdîHilbijêre #DersaKurdî" mesajını paylaştı.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.