17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara8°C

ALMANYA: BÖLGEDE KÜRTLER İÇİN KALACAĞIZ!

Almanya: Bölgede Kürtler için kalacağız!

Almanya Savunma Bakanı Leyen, “Krizlerle çalkalanan bölgede tehdit durumu başka bir odak noktası olan terör örgütü IŞİD'e kaydı ancak bölgenin istikrarı için Kürt ve Irak güvenlik güçlerini eğitmeye devam ederek bölgede kalacağız” dedi.

15 Ağustos 2015 Cumartesi 17:19

Almanya Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin Kahramanmaraş ilinde konuşlu Alman Patriot Hava Savunma Birliği’nin görevinin yılbaşında sona ereceğini duyurdu.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamada, 250 askerin görev yaptığı birliğin görevinin, "Suriye'den Türkiye topraklarına balistik füze atılma ihtimalinin azalması" nedeniyle 31 Ocak 2016'da biteceği bildirildi.

Alman Silahlı Kuvvetleri’nin bölgenin istikrarı için angajmanının devam edeceği belirtilen açıklamada, yaklaşık 100 askerin Peşmerge Güçleri ve Irak güvenlik güçlerini eğitmeyi sürdüreceği kaydedildi.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen de NATO partnerleriyle Türkiye halkını Suriye'den füzelere karşı koruduklarını söyledi.

Patriot birliğinin son 3 yılda başarıyla görev yaptığını belirten Leyen, şunları ifade etti:

"Şimdi Ocak 2016'da görevini sonlandırıyoruz. Krizlerle çalkalanan bölgede tehdit durumu başka bir odak noktası olan terör örgütü IŞİD'e kaydı ancak bölgenin istikrarı için Kürt ve Irak güvenlik güçlerini eğitmeye devam ederek bölgede kalacağız. UNIFIL çerçevesinde Doğu Akdeniz ve Lübnan açıklarında gemilerimiz görevine devam edecek." 

NATO misyonu çerçevesinde Ocak 2013'te Almanya, ABD ve Hollanda'ya ait Patriot füzeleri Türkiye'ye konuşlandırılmıştı. Suriye'den gelebilecek tehditlere karşı Türkiye'nin talebiyle yerleştirilen Patriot füze savunma sistemleri şimdiye dek kullanılmadı. basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.