05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C

ALPER AİLESİNİN YAŞAM MÜCADELESİ YÜREKLERİ SIZLATTI

Alper ailesinin yaşam mücadelesi yürekleri sızlattı

Hakkari’de toprak bir evde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 7 kişilik Alper ailesinin yaşam mücadelesi yürekleri sızlattı.

18 Mayıs 2016 Çarşamba 09:07

Hakkari’nin Bulak Mahallesi’nde oturan 7 kişilik Alper ailesinin 3 ferdi hastalıkla boğuşuyor. 3 odalı ve büyük oranda tahrip olan toprak evde, yaşam savaşı veren Alper ailesinin içler acısı durumu yürek burkuyor. Rutubetli ve barakayı andıran evin duvarları her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

İçinde bulunduğu durumu gözyaşları arasında anlatan 7 çocuk annesi Fatma Alper, eşinin 4 yıl önce kendilerini terk ettiğini ve bu yüzden ortada kaldıklarını söyledi.

OĞLUM ÖLÜYOR BİZE YARDIM EDEN YOK MU?

Alper, “Eşimin bizi terk etmesi ile birlikte 7 çocukla ortada kaldım. Hiçbir geçim kaynağımız yok. Büyük oğlum 10 yaşından bu yana bize bakıyor. Ancak 4 aydır oğlum kalp rahatsızlığı ortaya çıktı. Kalbi he geçen gün büyüyor. Tedavi için Ankara’ya gitmesi gerekiyor.

Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle gidemiyor. Sağlık durumu gittikçe kötüye gidiyor. Yaşadığımız ev kiralık her tarafı dökülmüş ve çok eski bir evdir. En ufak bir yağışlı havada ev damlıyor. Bütün odalarımız rutubetli. Kendim de yaşlıyım hatayım. Yetkililerin ve hayırseverlerin bize yadım etmelerini bekliyoruz.” şeklinde dert yandı.

ZİYA ALPER: BEN ÖLÜYORUM AİLEM PERİŞAN DURUMDA

Hamallık yaparak evin geçimini sağladığını anlatan 2 çocuk babası 26 yaşındaki kalp hastası Ziya Alper ise 10 yıldır hiç kimseye muhtaç olmadan ailesinin geçimini sağladığını söyledi.

Alper, “Ancak 4 ay önce kalp rahatsızlığım başladı. Doktora gittim. Bana kalbimin büyüğünü v bundan sonra ağır işler yapmamam gerektiğini söyledi.

Beni Ankara’ya sevk etti. Yarın Ankara’ya gitmem gerekir. Ancak imkanım yok ailemin geçimini sağlayamıyorum. İki aydır 200 TL olan kiramı ödeyemiyorum. Hastalanmamla birlikte evin işlerini küçük kardeşim yapıyor. Annem hasta oğlum hasta ben de hatayım. Çok zor durumdayız.  Tedavi olamadığım için ölüyorum ne olur bize birileri yardım eli uzatsın” dedi.

ANNE GÜLCAN ALPER BÖBREK HASTASI BEBEĞİME SÜT ALAMIYORUM

 Aile ferlerinden 2 çocuk annesi gelini Gülcan Alper, 3 aylık bebeğim ile rutubetli evde yaşamaya çalıştığını belirterek, “Eşim kalp hastası evde çalışacak kimse yok. 3 yaşındaki oğlum Muhammed de böbrek hastası. Bebeğime süt alamıyorum. 3 aylık kızımın da bu rutubetli evde hastalık kapmasından endişe ediyorum. Bize yadım yapılmasını istiyorum” şeklinde konuştu. Özel Haber; Serkan Abbasigil (İHA)

img_1345.jpg2--002.jpgimg_1313.jpgimg_1332.jpg

13230812_1014419845313958_1060451623_o.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.