15 Mayıs 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara8°C

APARTMAN DAİRESİNDE 115 GÖÇMEN YAKALANDI

Apartman dairesinde 115 göçmen yakalandı

Van'da iki apartman dairesinde saklanan Afganistan uyruklu 115 göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptığı belirtilen bir kişi de gözaltına alındı.

18 Ağustos 2021 Çarşamba 10:46

İşlemler için İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 115 göçmen daha sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Gözaltına alınan 1 organizatörün ise emniyet müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.

85 ‘şok ev’ yıkıldı  

Van Emniyet Müdürlüğü'nden göçmenlere yönelik yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verildi. Bu yıl, aralarında otobüs şoförü, şok evler ve apartman dairesi sahibi ile sınırdan il merkezine araçlarla göçmen getiren organizatörler de dahil olmak üzere 117 kişinin tutuklandığı belirtildi.

Ayrıca göçmenlerin saklandığı “şok evler” olarak adlandırılan metruk 85 binanın tespit edilip, belediye ekiplerinin yardımı ile yıkıldığı ifade edildi.

Ayrıca son 4 ayda halktan gelen 508 ihbarın tamamının değerlendirildiği ve ihbarların yüzde 94,4 oranında doğru olduğu kaydedildi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.