02 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C

ARAÇ SİCİL VE TESLİM İŞLEMLERİ NOTERLERDE YAPILACAK

Araç sicil ve teslim işlemleri noterlerde yapılacak

Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılan araç tescil ve sicil işlemlerinin noterlikler eliyle gerçekleşmesini sağlayan yönetmelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından imzalandı.

31 Ocak 2018 Çarşamba 13:46

Soylu, 1 Nisan tarihinden itibaren trafik belgeleri, sürücü belgeleri ve pasaport belgelerini nüfus idarelerinin vereceğini bildirerek, "Bütün hazırlıklar tamamlandı. Sadece 1 Nisan tarihini hep birlikte bekliyoruz. Bu da vatandaşlarımız açısından çok önemli bir yenilik ortaya koyacaktır. Noterlerimizden önemli bir beklentimiz var.

Bu hizmeti, yaptığınız diğer hizmetleri yaptığınız gibi çok hızlı, rahat ve çok net söyleyeyim `neden buraya devroldu` denmeyecek şekilde yüksek bir kaliteyle gerçekleştirmek durumundasınız.

Siz bunu yapacaksınız, biz de sizin bundan sonra işlemlerinizi kolaylaştırıcı adımlar atacağız. Esasen yapmak istediğimiz emniyet birimlerinin üzerindeki ofis ve evrak yüklerini azaltmak, onların asli görevlerine konsantre olmalarını sağlamaktır" dedi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.