06 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

ARAP KÖYLERİNDEN PEŞMERGEYE HAİN SALDIRI

Arap Köylerinden Peşmergeye hain saldırı

IŞİD’in Kerkük saldırısı sırasında bazı Arap köylerinin Peşmerge Güçleri mevzilerine arkadan saldırdığı öğrenildi.

05 Şubat 2015 Perşembe 11:07

IŞİD’in Kerkük saldırısı sırasında bazı Arap köylerinin Peşmerge Güçleri mevzilerine arkadan saldırdığı öğrenildi. Saldırılarda yaşamını yitiren peşmerge sayısının da 5 olduğu kaydedildi. Rûdaw’a konuşan bölgedeki peşmerge komutanlarından Seyid Salih, çatışmanın başlamasıyla Arap köylülerin kendilerine arkadan ateş açmaya başladıklarını gördüğünü söyledi.

Bölgede bulunan diğer bir peşmerge komutanı olan Ahmed Ömer de, “Bu köylerde yaşayan Araplar, buraraya ilk geldiğimizde bize yardım etmişlerdi. Nerdeyse her gün yemek getiriyorlardı. Ancak IŞİD geldiği o gece saldırıya geçince mevzilerimize ateş etmeye başladılar” dedi.

Peşmerge komutanı, Arap köylülerin ateşinde 5 peşmergenin yaşamını yitirdiğini belirtti. 

IŞİD saldırısında peşmergeye ateş eden Arap köylerinin; İdris Hebaz, Hındiye, Mela Abdullah, Behr, Aseliye ile birkaç küçük köy daha olduğu kaydedildi. Peşmergeler bölgede kontrolü sağladığında ise Araplar köyleri boşaltıp Kerkük merkezine kaçmış. Kerkük Cephesi Komutanı Kemal Kerkuki, yasalara göre bu köylerin boşaltılması gerektiğini ifade etti. basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.