27 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

ARAŞTIRMACI GAZETECİLİK NEDİR? GAZETECİLİKTEN FARKI NEDİR?

Araştırmacı gazetecilik nedir? Gazetecilikten farkı nedir?

Muhabirlikten Genel Yayın Yönetmenliğine dek yazılı basının her aşamasında çalışan, ardından FOX TV'de başladığı televizyonculuk kariyerini kesintisiz 4 yıldır sürdüren Gazeteci İsmail Küçükkaya cevapla.tv'ye mesleğin merak edilenlerini anlattı.

27 Eylül 2016 Salı 09:49

Araştırmacı gazeteciliğin normal gazetecilikten farkı nedir?  diye sorduğumuz  İsmail Küçükkaya o sorunun yanıtını cevapla.tv için verdi:

"Esasında ben araştırmacı gazetecilik tanımlamasını uygun bulmuyorum. Zira gazeteci demek zaten araştırıcı, sorgulayıcı demektir. Dolayısıyla bu tanımlar yeniden ele alınmalı.

Bütün gazeteciler habere ulaşmak için, doğruya ulaşmak için soru sorar. O soruları doğru yazmak ve doğru şekilde iletmek için de araştırıcı olmanız gerekmektedir.

Gözünüz etrafa bakacak, araştırıcı, sorgulayıcı olacak. Dolayısıyla mesleğimizin doğasında araştırmacı gazetecilik zaten vardır."

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.