05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

ARICI VE NUYAN YÜKSEKOVA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Arıcı ve Nuyan Yüksekova'da toprağa verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağının ardından çıkan çatışmalar esnasında hayatını kaybeden Mehmet Reşit Arıcı ve Naim Nuyan, ilçede toprağa verildi

22 Kasım 2015 Pazar 15:24

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağının ardından çıkan çatışmalar esnasında hayatını kaybeden Mehmet Reşit Arıcı ve Naim Nuyan'ın cenazeleri bugün otopsi işlemlerinin ardından aileleri tarafından Hakkari Devlet Hastanesi'nden alındı.

Hayatını kaybeden gençlerin cenazeleri Hakkari'den ilçeye getirildi. Cenazeyi defnetmek üzere Şemdinli yolu Caddesi üzerinde binlerce kişi bir araya gelirken, polis gaz bombası ve tazyikli su ile kitleye müdahale etti.

Cenaze konvoyu ise alternatif yollardan Orman Mahallesi'ndeki Hacı Mehmet Şerif Camisi'ne getirildi. Burada dini vecibeleri yerine cenazeler, omuzlanarak Orman Mahallesi'ndeki mezarlıklara götürüldü. Mezarlığa getirilen cenazeler dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Cenaze töreninin ardından konuşan Gever Demokratik Toplum Meclisi Eşbaşkanı Şerafettin Dede, öldürülen gençlerin özgürlük şehitleri olduğunu ifade ederek, Yüksekova halkının sokağa çıkma yasağına kulak asmayacağını kaydetti.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise halkın artık özyönetimde karar kıldığını ifade etti. Kaynak: Yüksekovahaber

cenaze-mm.jpg

cenazeler-1.jpgcenazeler-2.jpgcenazeler-3.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.