29 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C

AŞİRET LİDERİ ADIYAMAN VEFAT ETTİ

Aşiret Lideri Adıyaman vefat etti

Hakkari'deki Jirki Aşiretinin kanaat önderi H. Mehmet Adıyaman, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

21 Mayıs 2020 Perşembe 15:37

Jirki Aşireti Kanaat Önderlerinden H.Mehmet Adıyaman hayatını kaybetti.  Çok renkli bir simaydı. Hoş sohbetine doyum olmazdı. Her protokolde ön saflarda yer alırdı. Espritüel, samimi, içtendi. Kısa bir süre önce Koronavirüs teşhisi konuldu, birkaç gün Hakkari Devlet Hastanesinde tedavi görerek negatife dönüştü ve alkışlar eşliğinde taburcu olmuştu.

H. Mehmet Adıyaman yaklaşık sekiz yıldır tedavi görüyordu. Ankara’ya kontrollere giderken aynı uçakta kendisi ve oğlu İskender Adıyaman ile çok sık karşılaşırdık. Hasta haliyle bile gördüğü Hakkarili dost ve akrabalarla sohbet etmeyi ihmal etmezdi.

Birkaç gün önce yeniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Bu sabah saat 07 de Hakkın rahmetine kavuştu. Kırıkdağ aile mezarlığında bu gün son yolculuğuna uğurlandı. 90 yaşındaydı ama delikanlı gibiydi. İlimizde en son düzenlenen bayrak yürüyüşünde bile yer alarak birlik ve beraberlik mesajı vermişti.

H.Mehmet Adıyaman’ın vefatı bölgede üzüntü yarattı. Oğlu İskender Adıyaman, sosyal medya hesabından üzüntünü şu sözlerle dile getirdi; “Canım babam, belimizi büktün. Nur içinde yat, çok üzgünüz”…

Adıyaman ailesi şu saatlerde Çanaklı Köyünde taziyeleri kabul ediyorlar.

Hakkari Haber TV ve Hakkarinin Sesi Radyosu olarak merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, kederli aileye de sabır diliyoruz.

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.