04 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara16°C

ASKERİ YETKİLİLERİ OLMAYINCA KÖYLÜLERLE GÖRÜŞTÜLER

Askeri yetkilileri olmayınca köylülerle görüştüler

İlk olarak Dağlıca Taburu'nda askeri yetkililerle görüşmek isteyen HDP heyeti, askeri yetkililerin yerlerinde olmadığının belirtilmesi üzerine köylülerle görüştü.

19 Haziran 2015 Cuma 18:28

akkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyünde konuşlu askeri birliğe dün yapılan ve yakındaki köyde bulunan 15 yaşındaki bir kız çocuğunun yaralandığı havanlı ve silahlı saldırıların ardından HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ve bazı STK temsilcileri bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

İlçenin Irak sınırında bulunan Dağlıca köyündeki üs bölgesine dün yapılan havan saldırısında, mermilerden birinin Dağlıca köyüne düşmesi sonucu Mizgin Tire yaralandı. Tire'nin Yüksekova Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi devam ederken, aralarında HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Demokratik Toplum Meclisi, HDP, DBP, DTK, İHD yöneticileri ile Hakkari Barosu avukatlarının da bulunduğu 15 kişilik bir heyet Dağlıca'ya gitti.

İlk olarak Dağlıca Taburu'nda askeri yetkililerle görüşmek isteyen heyet, askeri yetkililerin yerlerinde olmadığının belirtilmesi üzerine köylülerle görüştü. İHA

hdp-1-011.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.