08 Mayıs 2024
  • İstanbul24°C
  • Ankara17°C

ASLANLAR KORONAVİRÜSE YAKALANDI!

Aslanlar koronavirüse yakalandı!

Singapur'da öksürük, hapşırma ve halsizlik gibi hastalık belirtileri gözlenen 4 Asya aslanının koronavirüs testinin pozitif çıktığı bildirildi.

10 Kasım 2021 Çarşamba 20:42

Aslanların hastalığı yakın zamanda koronavirüse yakalanan personellerden kapmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Straits Times'ın haberine göre Hayvan ve Veterinerlik Hizmetleri, Singapur Gece Safarisi'nde bulunan 4 Asya aslanının koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.

Aslanlar belirti gösterince test yapıldı

Hayvan ve Veterinerlik Hizmetleri, söz konusu 4 Asya aslanının Cumartesi günü, Singapur Hayvanat Bahçesi'nde bulunan bir Afrika aslanının ise Pazartesi günü öksürük, hapşırma ve halsizlik gibi hafif hastalık belirtileri gösterdiğini duyurdu.

Koronavirüs olan personelden kapmışlar

Aslanların yakın zamanda, hastalığa yakalanmış personellerle temas ettiği öğrenildi.

Habere göre, Hayvanlar ve Kuşlar Yasası gereğince Mandai Yaban Hayatı Grubu'na 9 Asya ve 5 Afrika aslanının kendi yuvalarında karantina altına alınmaları konusunda talimat verdi.

Öte yandan hastalık belirtileri gösteren Afrika aslanı için ise testler devam ediyor. İHA

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.