06 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara10°C

ASP ÇÖP ALANINDAKİ HURDACILARIN SORUNLARINI YERİNDE DİNLEDİ

ASP çöp alanındaki hurdacıların sorunlarını yerinde dinledi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan ve bir vatandaşın Belediyeye ait çöp aracının altında kalarak yaşamını yitirdiği şehir çöplüğünde incelemelerde bulundu.

23 Mart 2015 Pazartesi 15:05

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, Basına yansıyan üzücü ölümcül kaza haberi üzerine şehir çöplüğünde hurda toplayan çocuklarla sorunlarını konuşmak, ailelerinin ekonomik durumuyla ilgili bilgiler almak amacıyla şehir çöplüğünde hurda toplayan çocuk ve gençleri ziyaret ettiğini ifade etti.

Bildirici, “ Havanın soğuk ve kar yağışlı olmasına rağmen genç ve küçük yaşta olan çocuklar ile konuşma fırsatı buldum, çocuklar ilk kez bugün geldiklerini aileleri ile ilgili bilgi vermek istemediklerini, günü birlik geldiklerini beyan ettiler. Ancak bu işi geçim kaynağı olarak yapan diğer arkadaşlarla ilgili mağduriyetlerini gidermek üzere gerekli mesleki çalışmaları yürütüyoruz.

Basından ve duyarlı vatandaşlardan şahit oldukları ekonomik yoksunluk içinde olan vatandaşları İl Müdürlüğümüze bildirmeleri halinde gerekli çalışmaların yapılacağını bilinmesini istiyorum” şeklinde konuştu. Demir ve hurda toplayan çocuklarla bir süre sohbet eden Bildirici, daha sonra alandan ayrıldı. Hakkarihabertv

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.