19 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

ASP DİLİ BÜYÜYEN ÇOCUĞA SAHİP ÇIKTI

ASP dili büyüyen çocuğa sahip çıktı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dili sürekli büyüyen 1,5 yaşındaki küçük kız çocuğa Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASP) sahip çıktı.

04 Nisan 2013 Perşembe 16:28

İlçenin Yeni Mahallesi’nde dili her geçen gün biraz daha büyüyen 1,5 yaşındaki Gülbahar Ataş, Türkiye’de ender görülen bir hastalıkla pençeleşiyor. Dili ağzından taşarak 4-5 santim dışarıda kalan, nefes almakta ve yutkunmakta zorlanan Küçük Gülbahar’ın ailesi tedavi için yardım bekliyor haberleri üzerine Hakkari ASP Ataş ailesine yardım eli uzattı.

Kızın babası Ubeyt Ataş, eşi Zübeyda Ataş, maddi imkansızlıklar nedeniyle kızı Gülbahar’ın tedavi masraflarını karşılayamadığını ifade ederek, 3 ayda bir aldığı engelli maaşıyla geçindiklerini ifade ettiler. 12 nüfuslu bir aile olduklarını belirten Ataş ailesi, kızlarını bir kaz kez Ankara’ya götürdüklerini ancak tedavisi uzun süreli olduğu ve maddi sıkıntılar yaşadıkları için artık hastaneye götüremediklerini söylediler.

Küçük kızları Gülbahar ile birlikte Hakkarihabertv bürosunu ziyaret eden Ataş ailesi, kızlarının tedavisi için yardım eli beklediklerini belirttiler. Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne giden aile burada kurum yetkilileri ile bir araya geldiler. ASP yetkililerinin kendileri ile ilgilendiğini ve kızlarının sağlığına kavuşması için gereğini yapacağı sözünü aldıklarını söyleyen Ataş ailesi kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür ettiler. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

dili-buyuyen-bebek-m.jpg


Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.