07 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara9°C

ASP İL MÜDÜRLÜĞÜ BOR AİLESİ İÇİN HAREKE GEÇTİ

ASP İl Müdürlüğü Bor ailesi için hareke geçti

Hakkari’de yoğun kar yağışı nedeniyle istinat duvarının çökmesi sonucu evleri yıkılan Bor ailesine Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü sahip çıktı.

28 Kasım 2014 Cuma 09:49

Yeni Mahalle’de evlerinin arkasında bulunan 2 metre yükseklikteki istinat duvarının üzerine çöktüğü ve kullanılamaz hale gele gelen evde ikamet eden 6 nüfuslu Bor ailesi ile ilgili haber yapan Hakkarihabertv.com haberi üzerine ASP İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

ASP İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, Bor ailesini ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu. Soğuk kış günlerinde ailenin açıkta kalmaması için sorun ve sıkıntılarını dinleyen ASP Müdürlüğü yetkilileri, çöken evde rapor tutarak bakanlığa iletip aileye gereken desteğin verileceğini ifade ettiler.

Yetkililer, “Evi çöken aileyi ziyaret ettik. Kendilerini kurumumuzda bulunan misafirhanede ağırlayabileceğimizi söyledik. Ancak aile eşyalarını bırakamayacaklarını ve yakınlarının evlerinde kalacaklarını söylediler.

Ekiplerimiz evde gerekli raporu tuttu, bu raporları bakanlığa göndereceğiz. Gelecek rapor doğrultusunda gereğini yapacağız” şeklinde konuştular. Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yetkilileri ise, aileyi ziyaret ederek, açıkta kalmaması için kendilerine kiralık ev temin edecekleri sözü verdiklerini belirttiler.(Hakkarihabertv)

normall.20141128095408.jpg

asp-1.20141128105410.jpg

asp-3.20141128105419.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.