06 Mayıs 2024
  • İstanbul9°C
  • Ankara3°C

ASP'DEN AİLELERE BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ

ASP'den ailelere bilgilendirme eğitimi

Üzümcü köyündeki ailelere "Ramazan ayının önemi nedir" konularında bilgi verildi.

30 Temmuz 2012 Pazartesi 17:31

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü'nün, yürütülen Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında Üzümcü köyündeki ailelere “Anne, çocuk ilişkisi nasıl olmalı" 'Aile içi sağlıklı iletişim nasıl kurulmalı" ve "Ramazan ayının önemi nedir" konularında bilgilendirme eğitimi verdiği belirtildi.

Şehirden 35 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümcü köyünde ilk önce aileler evlerinden ziyaret edilerek aileyi tanıma anketi uygulandığı belirtildi. Hakkari ASP İl Müdürlüğü yetkililer,i Üzümcü köyündeki bayanlara sabah ve öğlen olmak üzere 2 ayrı eğitim verildiğini belirttiler.

Yetkililer, ”Köydeki kilim kursuna katılan ve camide toplanan yaklaşık 76 kadına, anne, çocuk ilişkisi nasıl olmalı, aile içi sağlıklı iletişim nasıl kurulmalı ve Ramazan ayının önemi hakkında bilgilendirme eğitimi verildi. Eğitimler psikolog, çocuk gelişim uzmanı, sosyal hizmet uzmanı ve bir ilahiyatçı tarafından verilmiştir. Eğitim sonrasında ise çocuklara kitaplar ve bilim teknik dergileri hediye edilmiştir” denildi.

asp-1.20120730173608.jpg

asp-2.20120730173617.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.