04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

AV SEZONU SONA ERDİ

Av sezonu sona erdi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Van 14. Bölge Müdürlüğü Hakkari Orman ve Su Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayatı Şubesi, av sezonunun Mart'ta sone erdiğini açıkladı.

10 Nisan 2014 Perşembe 13:06

 Yapılan yazılı açıklamada, av ve yaban hayatı koruma ve kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliği sağlayarak gelecek kuşaklara aktarmak için yürütülecek faaliyetler arasında avcıların ve kamuoyunun eğitilmesi, bilinçlendirilmesi ve bu konuda yayın kuruluşlarının desteğinin büyük önem arz ettiği belirtildi. Açıklamada, “2 Mart 2014 itibariyle av sezonu sona ermiştir.
 
Merkez Av Komisyonu 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'ndan aldığı yetki çerçevesinde her yıl toplanarak o av dönemi için yurt çapında korunacak av hayvanlarını, avlanmasına izin verilecek av hayvanlarını ve bunların avlanma süreleri, zamanı ve günlerini, avlanma miktarlarını, yasaklanan avlanma araç ve gereçlerini, yasaklanacak avlanma sahalarını, mücadele maksatlı avlanma esas ve usullerini belirlemektedir.
 
Merkez Av Komisyonu’nca tespit edilen ve avlanmasına izin verilen ilk grup, av hayvanlarının avının açıldığı tarih ile son grup av hayvanlarının avının kapandığı tarihin arasındaki süreyi içeren tarih aralığına av sezonu denilmektedir. 2013-2014 av sezonu 2 Mart tarihi itibariyle sona ermiştir” denildi. Hakkarihabertv.com
 
 
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.