19 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara18°C

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDA KOBANÊ EYLEMİ

Avrupa Parlamentosu'nda Kobanê eylemi

AK genel Sekreteri Thorbjorn Jagland konuşma yaparken Kobanê ile dayanışma ve DAİŞ çetelerinin vahşetini protesto eden mesajları yazan dövizler kaldırdı.

09 Kasım 2014 Pazar 11:37

Avrupa Konseyi’nde düzenlenen Dünya Demokrasi Formu’nda aralarında HDP’li Veysel Esatoğlu, Kader Ankara Şube Yöneticisi Hatice Kapusuz ve Selanik İl Meclis Üyesi Yeşiller Partisi milletvekili Eleana Ioannidou’nun da bulunduğu bir grup, AK genel Sekreteri Thorbjorn Jagland konuşma yaparken Kobanê ile dayanışma ve DAİŞ çetelerinin vahşetini protesto eden mesajları yazan dövizler kaldırdı.

Türkiye’den bir program dahilinde Fransa’nın Strasbourg kentinde gelen ve Avrupa Konseyi’nde düzenlenen Dünya Demokrasi Formu’na HDP’yi temsilen katılan Veysel Esatoğlu, Kader Ankara Şube Yöneticisi Hatice Kapusuz ve Selanik İl Meclis Üyesi Yeşiller partisinden Yunan kadın aktivist Eleanna Ioannidou, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland konuşma yaptığı esnada ayağa kalkarak Kobanê direnişi ve DAİŞ vahşetine dikkat çeken döviz açtı.  Eyleme forum katılımcılarının yoğun ilgi gösterdi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.