14 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C

AZİZ TAN'NIN HAYATI TİYATROYA YANSITILDI

Aziz Tan'nın hayatı tiyatroya yansıtıldı

Hakkari'de silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren İmamın Hayatı Tiyatro Oyunu Oldu.

20 Şubat 2012 Pazartesi 13:10

Bursa'da faaliyet gösteren İrfan Eğitim ve Araştırma Derneği, geçen yıl Ramazan ayında sırtından vurularak Hakkari'de yapılan silahlı saldırı sonucu öldürülen imam Aziz Tan'ın hayatını 'Bir Yiğit Vardı' tiyatro Oyununu sahneye taşıdı.

 Yıldırım Kültür Merkezi'nde sahnelenen ve bölgedeki olayların sorununa dikkat çeken oyuna Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Hayat Sahnesi Tiyatro Ekibi'nin bir yıllık çalışması sonucu ortaya çıkan 'Bir Yiğit Vardı' adlı oyunda çarpıcı sahneler yer aldı. Özellikle Doğu ve Güneydoğuda olayların bitirilmesi adına neler yapılması gerektiği örnek sahnelerle ve repliklerle sahneye konuldu. Oyunda, bölgedeki olalayların bitirilmesi için en temel ihtiyacın eğitim çalışmaları olduğu, bölge gençlerinin açılacak okullarla eğitim seviyesinin arttırılmasının önemi vurgulandı. İlk olarak Bursa'da sahnelenen oyunun yakın zamanda Türkiye turnesine çıkacağı belirtildi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.