03 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

BABA OLMANIN YAŞ SINIRI

Baba olmanın yaş sınırı

Yard. Doç. Dr. Tansel Kaplancan, baba olmanın yaşı olmasa bile zaman içinde bu faktörlerdeki değişikliğin özellikle 35 yaşın sonrasında çocuk olmasına engel bir durum haline gelebileceğini söyledi.

14 Nisan 2016 Perşembe 16:31

ahceçi Sağlık Grubu Erkek Üreme Sağlığı Uzmanı Yard. Doç. Dr. Tansel Kaplancan, baba olmanın yaşı olmasa bile zaman içinde bu faktörlerdeki değişikliğin özellikle 35 yaşın sonrasında çocuk olmasına engel bir durum haline gelebileceğini söyledi.

Östrojen tutulumuna bağlı olarak sperm parametreleri negatif yönde etkilenmekte ve vücutta östrojen ve testosteron oranının bozulmasına neden olmaktadır.

Ve bu yolla da sperm üretimi ve kalitesinin bozulduğu görülmektedir. 35 yaş sonrası bile risk olabiliyor sonuç olarak baba olmanın yaş sınırı olmasa da zamanla sperm kalitesinde çok ciddi azalmalar gözlemlenmektedir. Genellikle 65 yaştan sonra daha fazla ortaya çıkmaktadır.

Dolayısıyla baba olmanın yaşı olmasa bile zaman içinde bu faktörlerdeki değişiklik özellikle 35 yaşın sonrasında çocuk olmasına engel bir durum haline gelebilir" dedi. iha

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.