05 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara18°C

BARIŞ SÜRECİ İÇİN HAKKARİ'YE GELDİLER

Barış süreci için hakkari'ye geldiler

Barış süreci için İspanya’nın Katalonya özerk bölgesinden Hakkari’ye gelen Halk Birliği (CUP) üyesi Oscar ve Angles Caldera çifti, BDP ve KESK yöneticileri ile görüştü.

19 Temmuz 2013 Cuma 12:16

Barış süreci hakkında BDP ve KESK yöneticileri ile görüşen İspanyalı çiftin, 34 kişinin hayatını kaybettiği Şırnak’ın Uludere ilçesine de gidecekleri belirtildi.

Ziyaret amaçları ile ilgili bir açıklama yapan Ocar ve Angles Caldera, “Barış süreci ile birlikte bizde buraya geldik ve sürecin nasıl işlediğini görmek istedik. Barış süreci ile birlikte inşallah buralar da huzur ve barışa kavuşacaktır. Ayrıca biz Katalonya ve Barselona’daki Kürtlerle istişare içindeyiz. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması için kendi ülkemizde imza kampanyası başlattık" dediler. 

Çarşı merkezini ve Valilik Parkı’nı da dolaşan İspanyalı çift, Hakkari’de bulunmaktan ve insanların kendilerine gösterdiği ilgiden oldukça memnun olduklarını da ifade ettiler. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

ispanya.20130719170354.jpg

ispanya.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.