17 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

BARZANİ: KÜRDİSTAN TEMİZLENECEK!

Barzani: Kürdistan temizlenecek!

Peşmerge Güçleri Mahmur - Güver Cephesi Sorumlusu Sirvan Barzani, Peşmerge Güçleri’nin büyük bir ilerleme sağladığını ve Kürdistan’ı IŞİD’den temizleyeceklerini söyledi.

20 Ekim 2016 Perşembe 21:04

Rûdaw’a konuşan Sirvan Barzani, Musul operasyonun 4’üncü gününde IŞİD’e ağır darbeler vurduklarını, amaçlarının ise Kürdistan’da tamamiyle temizlenmesi olduğunu belirtti.

Savaşın Peşmerge Güçleri tarafından önemine ilişkin ise Sirvan Barzani,“Peşmergenin yaptığı oldukça önemlidir. Peşmerge ön mevzide ve ilerleyecek kapasiteye de sahiptir. IŞİD teröristi namertsiz bir biçimde savaşıyor. Çünkü onlar TNT ve tünel yöntemleriyle savaşıdır” dedi.

Musul’un önemine ilişkin Barzani, “Musul bizler için çok önemli. Musul halkının çoğu Hristiyan, Ezidi Kürtler ve diğer dinlerden oluşuyor. Aynı zamanda Kürdistan’ın güvenliği için de çok önemlidir” diye konuştu.

Peşmergenin sadece Kürt coğrafyası olarak bilinen bölgelerde savaşmasına dair söylentilere ise peşmerge komutanı şöyle cevap verdi:

“Peşmerge özgürdür, nereye gitmek isterse gider önünde bir engel yoktur. Çünkü koalisyonla anlaşma yapılmıştır. Gereken yerlere peşmerge girebilir.”

Irak Ordusu'na bağlı ağırlıklı Kürtler'den oluşan ordu birliklerinin bu sabah saat 09.00 da 6 saatlik bir operasyonda Halidiye, Hebate, Salihiye, Zıbawer, Mekuk, Seydawe köylerini kontrol etti.

Peşmerge Güçleri ise sabah saatlerinde başlattığı operasyonda şimdiye kadar 9 köyde kontrolü sağladı, birçok köy de ablukaya alındı.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.