18 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara26°C

BARZANİ: PEŞMERGE DİKKATLİ OLSUN

Barzani: Peşmerge dikkatli olsun

Mesut Barzani, Irak ordusunun çöküp dağıldığını, peşmergelerin sınırı korumaları konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

14 Haziran 2014 Cumartesi 20:47

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, peşmerge güçlerinin, çöken ve dağılan Irak ordusunun bıraktığı güvenlik boşluğunu doldurduğunu belirterek, "Peşmerge güçleri, Kürdistan bölgesi sınırlarını hassasiyetle korumalıdır" dedi.

"Irak ORDUSUNUN BOŞLUĞU DOLDURULDU"

Barzani, IKBY Başkanlık sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Musul'u ele geçirmesinden sonra rdistanbölgesine sınır olan yerlerde Irak ordusu çöktü ve dağıldı. Bu nedenle güvenlik boşluğu meydana geldi. Peşmerge güçleri, Irak ordusunun çekildiği bölgelere girerek, bu boşluğu doldurdu" değerlendirmesinde bulundu.

"PEŞMERGELER, KÜRDİSTAN SINIRINI HASSASİYETLE KORUMALI"

Irak Anayasası'nda sorunlu bölgeler olarak ifade edilen yerlere giriş amaçlarının halkın can ve mal güvenliğini korumak olduğunu aktaran Barzani, şöyle devam etti:

"Kürdistan halkını korumak, dini ve etkin unsurların yaşam emniyetini güvenceye almak ve bir bütün olarak kamu kurumlarını ayakta tutmak için peşmergeler, sorunlu bölgelere girdi. Peşmerge güçleri, Kürdistan bölgesi sınırlarını hassasiyetle korumalıdır. Güvenlik güçlerimiz, herhangi bir tatsızlığın veya taşkınlığın oluşmasına izin vermemelidir."

Barzani, İD'in ele geçirdiği bölgelerden kaçarak Kürt bölgesine sığınan insanların, yerel halk için bir tehdit oluşturmayacağını, bu konuda halkına güvence verdiğini vurguladı. basından

 
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.