06 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Ankara8°C

BARZANİ SEÇİMLERİ YİNE KAZANDI

Barzani seçimleri yine kazandı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) yapılan milletvekili seçimlerinin ilk sonuçlarına göre, Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) açık bir farkla ilk sırada yer aldı.

02 Ekim 2018 Salı 22:33

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde milletvekili seçimlerinin ilk sonuçları açıklandı. Yüzde 94'ü sayılan oyların sonuçlarına göre Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) 45 sandalye ile ilk sırada gelirken,

ikinci sırada Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) 19, üçüncü sırada Değişim Hareketi (Goran) 13, dördüncü sırada Yeni Nesil Hareketi 9, beşinci sırada İslami Cemaat 7 ve altıncı sırada ise Islah Listesi 6 sandalye kazandı.


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'un 30 Eylül 2018 tarihinde IKBY'de düzenlenen Parlamento seçimlerine ilişkin bir soruya cevaben, “IKBY Parlamento seçimlerinin barışçıl bir şekilde gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyuyoruz.

Seçim sonuçlarının, Irak'ın birlik ve bütünlüğünün korunması ve ülkede istikrarın sağlanması bakımından hayırlı olmasını diliyoruz” ifadesini kullandı. İHA

 
 
 
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.