08 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara7°C

BARZANİ TERÖRİSTLERE VE İŞBİRLİKÇİLERE ACIMAYIN,,,

Barzani teröristlere ve işbirlikçilere acımayın,,,

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, Peşmerge Güçleri’ne verdiği bir talimatta sivillerin can ve malının korunmasını isterken, 'Teröristlere ve işbirlikçilerine acımayın' dedi.

22 Ağustos 2014 Cuma 23:16

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, IŞİD saldırılarına ilişkin, Peşmerge Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile 70. ve 80. taburlara talimat gönderdi. Barzani, 'Teröristlere karşı savaş cephelerinde lan tüm asker birlikler, Kürd halkı ve Peşmerge tarihinde bilinen yüksek ahlakla teröristlere karşı savaş yürütmelerini' istedi.

Talimatta, 'Sivillerin can ve malı korunmalı, bir yer kurtarıldığında sivil halk, teröristler ve işbirlikçilerinden ayrıştırılmalı' denildi. Barzani, 'Yüreğiniz teröristlere sızlamasın, onlarla ele ele veren ve destek olanlara merhamet etmeyin. Ama aynı zamanda sivil halkın yaşamını koruyun, Peşmergelik ve Kürdlüğün büyük ahlakı ile onlarla ilişkilenin' diye belirtti.

Peşmerge Güçleri, 19 Ağustos günü de Amerikan hava desteğiyle birlikte IŞİD’in elindeki Irak’ın en büyük barajı olan Musul Barajı’nın kontrolünü geri aldı. Kürdistan Peşmerge Güçleri, Bügün de IŞİD örgütünün işgal ettiği Kürd kenti Celewla’yı da IŞİD'den geri aldı. basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.