08 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara7°C

BAŞBAKAN BARZANİ, İSTANBUL'A GELİYOR!

Başbakan Barzani, İstanbul'a geliyor!

Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani’nin, bugün İstanbul’da başlayacak ve 13 Temmuz'a kadar devam edecek Dünya Petrol Kongresi’ne katılacak.

09 Temmuz 2017 Pazar 11:57

Türkiye Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacak olan kongrede Trump yönetiminde görev almadan önce ABD’nin önde gelen petrol şirketlerinden ExxonMobil’in CEO’luğunu yürüten Tillerson’da kongreye katılacak.

Petrol Devleri Bir Araya Gelecek

Enerjinin en büyüklerini bir araya getirecek kongrede Başbakan Neçirvan Barzani’nin dünya petrolünde söz sahibi devlet yetkilileri ile büyük petrol şirketi üst düzey yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştireceği belirtildi.

Petrol ve doğalgaz ile ilgili yatırımlardan, işbirliklerine, ticaretten gelecek beklentilerine kadar her şeyin tartışıldığı Dünya Petrol Kongresi bugün başlayıp 13 Temmuz'a kadar devam edecek.

5 devlet başkanının zirve kapsamında bir araya geleceği öğrenilirken, kongrenin “TurKEY for Energy” (Enerji için anahtar Türkiye) olacağı bildirildi.

Tillerson’da Katılıyor

Petrol ve doğalgaz sektörlerinde söz sahibi ülkelerin devlet başkanı düzeyinde temsilcileri, 30’dan fazla bakan düzeyinde temsilci, 15’ten fazla uluslararsı kuruluş en üst düzey yöneticileri, birçok şirketin en üst düzey yöneticileri, uluslararası örgütler ve uluslararası finans kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin üst düzey temsilcilerinin yer alacağı 5 günlük Kongrede, 5 bin delege ve 20 bin ziyaretçi İstanbul’da olacak.

Dünya petrol piyasalarında adından söz ettiren Kürdistan’ın temsilen kongreye katılacak Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani’nin yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da kongre kapsamında İstanbul’a gelecek. Devlet başkanı ve bakanların yanında dünyanın en büyük enerji şirketlerinin CEO'ları da kongre boyunca İstanbul’da olacak.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.