30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

BAŞKAN FIRAT'TAN EZAN SAYGISIZLIĞINA TEPKİ

Başkan Fırat'tan ezan saygısızlığına tepki

Sivil Toplum Hareketi Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat, camilerden Çav Bella adlı parçayı yayınlayıp bunu sosyal medyada eğlence haline dönüştüren inancımıza saldıran kişi ve kurumları kınıyorum dedi.

21 Mayıs 2020 Perşembe 20:22

Ruhumun senden İlahi şudur ancak emeli:
Değmesin ma'bedimin göğsüne na-mahrem eli;
Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli 
Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli.

Aslında bir çok cümleler ile girilebilirdi söze ama merhum Akif’in dizelerinde duygularımız kaleme geldi. Ve gördük ki yüz yılda geçse bu ülkede düşman uyumayacak. Bizim dinimizle ezanımızla ibadetimizle alay edecek kadar fütursuzlaşacak. Canlarımızı yakacak. Ama unutulan şu ki bu tür saldırılar bizi kenetlendirecek istikametimizde saflarımızı sıklaştıracaktır. 

Bu vesile ile İzmir’de  camilerden Çav Bella adlı parçayı yayınlayıp bunu sosyal medyada eğlence haline dönüştüren inancımıza saldıran kişi ve kurumları kınıyor. Sivil toplum hareketi Derneği olarak her platformda bu kişi ve kurumlarla hukuki olarak mücadele edeceğimizi kamuoyuna bildiriyoruz. 
NURETTİN FIRAT
SİVİL TOPLUM HAREKETİ
HAKKARİ İL BAŞKANI

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.