04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

BAŞKAN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARINI ZİYARET ETTİ

Başkan yöresel ürünler fuarını ziyaret etti

Hakkari Belediye Başkanı Vekili Cüneyt Epcim, kentte ilk defa kurulan "Yöresel ürünlerin" tanıtıldığı fuarı ziyaret etti.

14 Mayıs 2018 Pazartesi 11:29

Başkan Epcim, Başkan Yardımcısı Erhan Okay, bir süre önce eski hükümet konağı bahçesinde açılan ve Türkiye’nin 25 ilinde yöresel ürünlerin bulunduğu fuarı ziyaret ettiler.

Buradaki stantları tek tek ziyaret eden başkan Epcim ve beraberindekiler organik doğal ürünler hakkında bilgi aldı. Fuarda ürünlerini sergileyenler ise Başkan Epcim’e şalgam ve değişik ürünler ikramında bulundular.

Protokol üyelerini tamamının fuarı ziyaret ettiğini belirten Yöresel ürünler etkinliği Organizatörü  Nurettin Bilgili, birçok ilde bu festivali düzenlediklerini, farklı illerden getirdikleri yöresel ürünleri Hakkari halkına sunduklarına söyledi.

Bilgili,” Fuar da ev yapımı gıdalar, giyim, kozmetik ürünleri, Kayseri’den sucuk, pastırma mantı, Gaziantep’ten her derde deva baharat çeşitleri, Isparta’dan kokulu ve şifalı doğal malzemelerden elde edilmiş sabun türleri, Aydın’dan zeytin ve zeytinyağı;

Afyon’dan sucuk ve yayla kaymağı, Erzurum’dan çağ kebabı; Adıyaman’dan pestil, pekmez sucuğu, dibek kahvesi; Ayvalık’tan karadut ve nar ekşisi, Adana’dan şalgam,

Çorum’dan leblebi; Malatya’dan kayısı, tahin, pekmez ve ölüm dışında her derde deva olarak bilinen çörek otu ve yağı ile daha birçok organik ürünün sergilendiğini söyledi. Fuarın Ramazan Bayramının ikinci gününe kadar açık olacağı belirtildi. Haber: Feyzullah Taş

yorelel-urunler-1.jpgyorelel-urunler-3.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.