18 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C

BAŞKANLIK SEÇİMİNDE KAN AKTI

Başkanlık seçiminde kan aktı

Hakkari Korucular Derneği 2. Olağan kongresinde çıkan olaylar silahlı çatışmaya dönüştü. Bir korucu çarşı içindeki istinat duvarının üzerine mevzilenerek elindeki keleşnikof silahı ile ateş açtı.

20 Nisan 2011 Çarşamba 13:03

 
Sabah saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde  Hakkari Korucular Derneğinin 2. olağan kongresinde iki ayrı aşirete mensup Sadi Özatak ile Mikail Adıyaman’nın başkanlık için yarıştı. Ancak kongrede başlayan olaylar dışarıya sıçradı. Birbirlerini taşlayan gruba çevik kuvvet polisi gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Salonun dışında başlayan olaylar çarşı merkezine sıçradı. Korucu Derneği’nin istinat duvarına mevzilenen bir korucu ise silahına sarılarak peş peşe ateş açtı. Polis olayları yatıştırmak için yer yer her iki tarafa sert bir şekilde müdahale etti. Hakkari Emniyet Müdürü Ayhan Buran,  olay yerine gelerek taraflarla görüştü. Olay sonrasında ise olaya karışan bazı köy korucuları gözaltına alındı. Olaylar sonucunda ise 1 polis olmak üzere 5 kişi hafif şekilde yaralandı.

olay_01.jpg

olay_02.jpg

olay_03.jpg

olay_05.jpg

olay_06.jpg

olay_07.20110420130922.jpg

olay_09.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.