06 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

BAYRAM'DA HAKKARİ AÇ KALDI!

Bayram'da Hakkari aç kaldı!

Gelişiyoruz, güzelleşiyoruz, şehirleşiyoruz diye hep ılımlı ve çekici başlıklar atıyoruz ama bizde eksiklikler asla bitmeyecek gibi…

17 Haziran 2018 Pazar 12:56

Bayram dolayısıyla dörder fırın nöbetçi listesine yazıldı. Sözde tüm gün ekmek çıkartarak halkın ihtiyacı giderilecekti. Anlaşmalı marketlerin kutularına erken saatte ekmekler istiflendi fakat çok erken saatte tüketildi.

Bayramın birinci günü öğleden sonra vatandaş ekmeksiz kaldı. Bayramın ikinci günü ise öğleden sonra saat 15.00 dan itibaren yani akşam yemeğinden önce piyasada ekmek kalmadı.

Sayısız telefon aldım. Nöbetçi gözüken fırınlarda ekmeğin kalmadığını idda eden vatandaşlar resmen aç kaldıklarını belirttiler.

Hiçbir fırın ve marketlerde ekmek bulamayanlar akrabalarına akın ederek ihtiyaçlarını giderebildiler. Burada görev yapan tayinciler, asker ve polisler ise ekmek bulamadan evlerine döndüler.

Bugüne kadar övgülerle manşetlerden indirmediğim Hakkari Belediyesini şiddetle eleştiriyorum. Fırınları denetimsiz bırakırsanız sonuç bu olur. Bayram tatili diye evinize kapanırsanız halkın aç kaldığından haberdar olamazsınız.

Kadını, genci, yaşlısı yüzlerce vatandaş hava kararıncaya kadar piyasada ekmek aramakla gününü geçirdi. Marketlerde tost ekmeği kalmayınca bisküviye hücum edildi.

Sizin anlayacağınız bayramda Hakkari aç kaldı… Haber: Hakan Taş

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.