20 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara28°C

BAYRAMINIZ MÜBAREK İKRAMINIZ SİGARASIZ OLSUN

Bayramınız mübarek ikramınız sigarasız olsun

Hakkari Eğitim, Sanat, Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKA-DER) insanları tütün ve tütün ürünlerinden uzak tutmak için 'Bayramınız mübarek, ikramınız sigarasız olsun' adı altında bir kampanya

30 Ağustos 2011 Salı 13:11

Bayramların, İslam aleminin özel ve önemli günlerden birisi olmasının yanı sıra soysal dayanışma, karşılıklı sevgi ve hoşgörünün tesis edildiği özel günler olduğunu belirtti. HESKA-Der Başkanı Sefer Kaçmaz, derneği olarak, Kur'an-ı hem evrensel mesajını insanlara duyurmaya hem de insanları kötü bir alışkanlıktan vazgeçirme düşüncesiyle, sigara bırakan her aileye Kur`an-ı Kerim ve mealini hediye ettiklerini söyledi.

Kaçmaz, ''Bayramlarda kesinlikle şekerle birlikte sigaranın ikram edilmemesi, özelikle bayramlarda çocukların bu ikram yüzünden kötü alışkanlık sahibi olduklarını bir gerçektir. Yöredeki gelenek ve göreneklere göre misafirlere şekerle birlikte sigaranın da ikram edildiğine, sigara kötü alışkanlıktır ve kesinlikle bayramlarda ikramlık değildir. Gençlerin zehirlenmesini istemiyorsanız, bayramlarda asla evimize sigara sokamayınız. Bu nedenle HESKA-DER olarak 'Bayramınız mübarek, ikramınız sigarasız olsun' adı altında başlattığımız bu kampanyaya herkesin destek vermeye ve bayramda gelen misafirlere sigara ikram etmemelerini istiyoruz'' dedi.
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.