14 Mayıs 2024
  • İstanbul9°C
  • Ankara3°C

BDP YÖNETİCİSİ TAMUR TOPRAĞA VERİLDİ

BDP yöneticisi Tamur toprağa verildi

Kanser hastası olduğu için tutuklu bulunduğu cezaevinden serbest bırakılan ve dün tedavi gördüğü Van’da hayatını kaybeden BDP Yüksekova ilçe yöneticisi Şahabettin Tamur, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde toprağa verildi.

05 Haziran 2012 Salı 15:42

Haber: Erkan Çapraz- Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 2011 yılının Mart ayında gözaltına alınarak tutuklanan ve kanser hastası olduğu için 13 Aralık 2011 tarihinde tahliye edilen BDP Yüksekova ilçe yönetici Şahabettin Tamur, dün tedavi gördüğü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yaşamını yitirdi. Tamur’un cenazesi bugün Hakkari’nin Yüksekova ilçesine getirilerek toprağa verildi.

Eski Kışla Mahallesinde bulunan camide dini vecibeleri yerine getirilen Tamur’un cenazesi daha sonra yürüyüşle Akalın Mezarlığına doğru götürüldü. Yürüyüş ve cenaze törenine Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkanvekili Tacettin Safalı, Çukurca Belediye Başkanı Zero Koç, Şemdinli Belediye Başkanvekili Abdulkerim Yılmaz, BDP Hakkari İl ve ilçe başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, İHD, KESK ve DİSK bileşenleri, Kurdî-Der, Gever Kültür Merkezi ve binlerce kişi katıldı.
 

Cenazesi Akalın mezarlığında toprağa verilen Tamur’un yakınları defin işlemleri sırasında ağıtlar yaktı. Defin işlemlerinin ardından bir konuşma yapan BDP Yüksekova İlçe Başkanı Rüstem Demir, Tamur’un cezaevinde rahatsızlandığını hatırlatarak, “30 yıldır süren özgürlük ve demokrasi mücadelesinde verdiği emek ve mücadele ile Şahabettin arkadaşımız dürüstlüğü ile hepimize iyi bir örnek örnektir. Ailesinin ve tüm Kürt halkının başı sağ olsun”dedi. Tamur ailesinin taziyeleri Uzunsırt köyünde kabul edeceği belirtildi.
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.