18 Mayıs 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara24°C

BDP'DEN DUVAR EYLEMİNE DESTEK

BDP'den duvar eylemine destek

Barış ve Demokrasi partisi (BDP) Hakkari İl Başkanlığı Nusaybinde örülen sınır duvarını protesto etmek amacıyla kitlesel katılım yerine temsili düzeyde katılma kararı aldı.

06 Kasım 2013 Çarşamba 17:25

BDP Hakkari’de İl Başkanlığı tarafından daha önce Mardin’in Nusaybin ilçesi ile Suriye’nin Kamışlı şehri sınırında inşaa edilen duvarı protesto etmek ve Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan’a destek vermek amacıyla kitlesel bir katılım yapma çağrısında bulunmuştu.

İl başkanlığından bugün yapılan basın açıklamasında Parti Genel Merkezinin yayınladığı son genelge doğrultusunda kitlesel katılımın iptal edildiği ve eyleme temsili düzeyde Belediye Başkanı ve encümenlerin katılım yapacağı belirtildi.

BDP il binası toplantı salonunda düzenenen açıklamada metni okuyan İl Başkan Yardımcısı Kenan Kaya, “ Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan’ın Nusaybin ve Kamışlı kentleri arasında örülen utanç duvarını protesto etmek ve 8 gündür süren öüm orucuna destek vermek amacıyla kentimizde kitesel bir katılım yapma çağrısında bulunmuştuk. Ancak gene merkezimizin yayınlanan son genegesi doğrultusunda bu eyleme temsili düzeyde belediye başkanımız ve encümenlerimizle katılma kararı aldık” dedi. Hakkarihabertv.com


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.