08 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara6°C

BDP'DEN ROBOSKİ KINAMASI

BDP'den roboski kınaması

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl örgütü düzenlediği basın açıklaması ve oturma eylemiyle Roboski (Ortasu) köyü’nde 34 kişinin hayatını kaybettiği olayı kınadı.

28 Haziran 2012 Perşembe 17:48

Bulvar Caddesi üzerinde bulanan BDP parti binası önünde bir araya gelen grup aynı cadde üzerinde bulunan belediye binası önüne kadar sessiz bir şekilde yürüdü. Yürüyüşün son bulduğu belediye binası önünde basın metnini okuyan BDP Hakkari Merkez İlçe Başkanı Yavuz Aksaç, Olayın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen katliamın siyasi ve askeri sorumlularının hala ortaya çıkarılmadığını belirtti.

Aksaç, “ Herkesin belleğine kazınan 20 Aralık tarihi Roboski ( Ortasu) köyünde 19’u çocuk 34 Kürdün TSK’ya ait savaş uçakları tarafından bombalanarak katledildi. Ailelerin ve Kürt halkının adalet taleplerine rağmen maniple etme çabaları devam etmektedir. Başbakanın kürtaj meselesinde kürtajla Roboski’yi aynı kefede görme çabası da bu halka biçilen değerin iktidar nezdindeki ifadesidir.

Bunu kabul etmek demek inkar politikasına ve asimilasyona ortak olmak demektir. Diğer taraftan AKP’nin Kürt kökenli vekillerine yaptırılan “ Öldürdük Parasını Öder Kapatırız” açıklamaları ailelerin onuruyla oynamaktır. Buna asla izin vermeyeceğiz. Dün olduğu gibi bugünde bu halka yönelik saldırılar karşısında var güçümüzle durmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.