07 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara8°C

BESİCİLERİN ZORLU YAYLA YOLCULUĞU BAŞLADI

Besicilerin zorlu yayla yolculuğu başladı

Hakkari’de besicilikle uğraşanlar yeşilliğin çıktığı Zap vadisi bölgesindeki yolculuğu başladı.

18 Nisan 2019 Perşembe 09:42

Kent merkezinden 5 kilometre mesafede bulunan Hakkari’nin Bay köyünde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan besiciler bahar aylarının kendini gösterdiği  Zap vadisi bölgesine hayvanlarını götürmeye başladı.

Kar kalınlığının yer yer iki metreyi bulduğu Baş köyü zirvesinden Hakkari-Çukurca karayoluna küçükbaş hayvanlarını indirmeye çalışan besiciler yer yer zor anlar yaşadılar.

Bay köyü besicilerden Cahit Çiftçi,  baharın erken geldiği ve yeşilliğin bul olduğu Zap vadisi kenarına küçükbaş hayvanlarını götürmeye başladıklarını söyledi.

Çiftçi,”Köyümüzde halen kar olduğu için Zap vadisi bölgesinde ise yeşillikler çıkmış durumda. Köydeki besicinin hayvanlarını otlatmak için Kırıkdağ ve Ağaçdibi köyü bölgesine götürmeye başladı.

Bizlerde hayvanlarımızı yeşilliği bol olan bu bölgelere götürmeye çalışıyoruz. Mayıs aylarına kadar Zap suyu kenarındaki bölgede olacağız.  

Daha sonrada Bay köyü yaylasına hayvanlarımızı geri getireceğiz” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

besici-1-002.jpg


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.