19 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara18°C

BINEVŞ KADIN MERKEZİ AÇILIYOR

Bınevş kadın merkezi açılıyor

Hakkari Belediye Başkanlığı, hizmet binasının altındaki katta kadın dayanışma merkezini hizmete açmak için çalışma başlattı.

30 Kasım 2010 Salı 12:31

 

FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ (İHA) - Çalışmaları yakında takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Demir, belediye binasının altında olan yeri Binevş Kadın Dayanışma Merkezi'ne dönüştüreceklerini belirtti.

Demir, "Amacımız bölge kadınının yaşadığı sosyal, psikolojik, ekonomik ve kültürel sorunları araştırıp incelemek, bu sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yaparak kadınların sosyal refah seviyelerini yükseltmek; bilinçli, topluma faydalı bir kent yaşamına uyumlu bireyler haline dönüşmesini sağlamaktır.

Bu amaçla gerektiğinde hizmet kitlesinin yaşadığı mekanları izleyip değerlendirilecek, bölge kadınının sorun ve gereksinimleri göz önünde tutularak hizmet götürülecektir. Gerektiğinde bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirme yapılacaktır" dedi.
 

2010 yılı sonlarına kadar bitirilmesi düşünülen Binevş Kadın Dayanışma Merkezi'nin, meslek elemanlarının ve diğer personelin çalışmalarında kullanacağı 2 ofis, 2 eğitim salonu, 1 toplantı salonu, 1 terapi odası, 1 kütüphane salonu ve 1 görüşme odasından oluşacağı belirtildi. Kadın Dayanışma Merkezi'nde 1 koordinatör, 1 sosyolog ve 1 sekreterin görev yapacağı, ayrıca ilde görev yapan sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve avukatlardan da gerektiğinde destek alınacağını bildirildi.
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.