16 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara21°C

BREZİLYA’NIN RAPUNZEL’İ SAÇLARINI KESTİRİYOR!

Brezilya’nın Rapunzel’i saçlarını kestiriyor!

Brezilya’lı 12 yaşındaki Natasha Moraes de Andrade ilk kez kestireceği saçlarını yaklaşık 10 bin liraya satmayı planlıyor.

26 Mart 2012 Pazartesi 18:13

Rio De Janeiro’daki bir gecekondu mahallesinde yaşayan Natasha Moraes de Andrade, haftada 1 şampuan bitiriyor. Haftada 4 saatini saçını yıkamakla günde 1,5 saatini de saçını taramakla geçiren Natasha, saçlarını yürürken yanına aldığını, oturduğunda kucağına aldığını, spor yapamadığını, evleri plaja çok yakın olmasına rağmen yüzemediğini söylüyor.

Rio’nun 40 derece sıcağına rağmen saçlarını kaptırabilme ihtimaline karşı evde havalandırma çalıştıramadıklarını ifade eden Natasha, evlerinin önüne toplanan çocukların “Rapunzel, Rapunzel, saçlarını aşağıya sal” diye seslendiğini belirtiyor.

42 yaşındaki anne Catarina Moraes de Andrade, kızının saçlarını kestirmek istememesini şimdiye kadar saygıyla karşıladığını ancak boyuna yetişen saçlarının artık hayatını etkilediğini ifade ediyor.

Moreas de Andrade , “Mahkum gibi yaşıyor, sadece okula gidip eve geliyor. Saçları yüzünden gezemiyor, spor yapamıyor. Öğretmenleri saçlarını kestirmemizi böylelikle yaşıtları gibi daha özgür olabileceğini söyledi. Yolda gören insanlar şaşırıyor. Bazen sokakta Nathasha’ya sesleniyorlar ve saçına dokunmak istiyor. Uzun saç sevdiği için şimdiye kadar kendisine izin verdim ama artık saçlarını kestirme zamanı geldi” diyor.

Saçlarını yaklaşık 10 bin liraya satmayı planlayan Natasha, alacağı para karşılığında odasını yenilemeyi planlıyor. (Daily Mail)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.