12 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara13°C

BU HAYVANDAN NE İSTEDİLER

Bu hayvandan ne istediler

Hakkari'de nesli tükenen ve nadiren görünen oklu kirpinin av tüfeği ile öldürülüp yol ortasına atılması tepkileri neden oldu.

15 Ekim 2010 Cuma 14:22

FOTOĞRAF: İRFAN YALÇIN-HABER: FEYZULLAH TAŞ

HAKKARİ (İHA) - Edinilen bilgiye göre, önceki gün şehirden 15 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Ağaçdibi köyü yolunda av tüfeği ile öldürülen bir oklu kirpiye rastlandı. Yakınlarının ziyaretine giden bazı vatandaşlar tarafından yol kenarında öldürülmüş olarak bulunan ve hemen yan tarafından av tüfeği mermisi kovanı bulunan oklu kirpi vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Hakkari yöresinde nesli tükenen ve nadiren rastlanan oklu kirpiyi yol kenarında bulan vatandaşlar bu duruma çok üzüldüklerini belirttiler.

Bu kirpileri sadece televizyon kanallarındaki belgesel programlarında gördüklerini belirten bazı vatandaşlar ise, bu tür hayvanları öldüren kişilerin bulunup cezalandırılmasını istediler.

Hakkari Bölgesel Av Başkanı ve Cilo Doğa Derneği üyesi Halil Kurşun, nesli tükenen bu tür hayvanlar koruma altında olduğunu belirtti. Kurşun,"Bu hayvanı öldüren kişi veya kişiler yakalanırsa en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Yörede (Siğo) olarak bilenen ok atan kirpiler ise genellikle Çukurca ilçesi ve Ceylanlı ve Ağaçdibi köyü bölgesinde yaşamaktadırlar. Sayıları az olan ve yılda bir görünen bu hayvanın öldürülmesi ise bizleri üzmüştür. Ayrıca yörede av belgesi olmayanlar büyük bir doğa katliam yapıyor. Günde 10-20 keklik vuranlar da oluyor. İlgili kurumların bunun önüne geçmesi gerekir" dedi.

okatan-kipri-h.jpg

 


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.