06 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Ankara6°C

BU İLDE SAAT 18:00'DA HAYAT BİTİYOR

Bu ilde saat 18:00'da hayat bitiyor

Hakkari’de, yaşanan olaylardan dolayı saat 18.00’den itibaren çarşı merkezinin boşalırken, hayat adeta durma noktasına geliyor.

31 Ekim 2014 Cuma 11:48

 Son günlerde çarşı merkezine yakın mahallelerde meydana gelen olaylarda polisin gaz bombası kullanması vatandaşı olduğu gibi esnafı da canından bezdirdi. Aşırı gazdan dolayı vatandaşlar sağa sola kaçışırken, esnaflar ise erken saatlerde işyerlerini kapatmak zorunda kaldığı belirtildi.
 
Polisin mahallelerde orantısız gaz bombası kullanması sonucu en çok kendilerinin etkilendiğini ileri süren esnaflar, “Yaklaşık 3 gündür aşırı gaz kullanımı yüzünden vatandaşlar saat 18.00’den itibaren çarşı merkezini terk ediyor. Müşteri olmayınca biz esnaflar kepenk kapatmak zorunda kalıyoruz. Caddeye bakıyoruz olay yok, ama gaz kokusu var.
 
Gaz kokusu nereden geliyor sorduğumuzdan, çarşı merkezinden 3 kilometre öteden geldiğini söylüyorlar. Polis aşırı gaz kullandığı için perişan olduk. Birilerinin artık buna dur demesi gerekiyor. Böyle devam etmesi halinde esnaflar iflas edecek. Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü’nden ricamız bu konuda polisi uyarmasıdır” şeklinde konuştular. 
 
Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, göstericilerin polis lojmanlarını taşlamaları ve Yeni Mahalle yoluna barikat kurup araçları durdurması üzerine müdahalede bulunduklarını belirterek, halkın yoğun olduğu noktalarda ise gaz kullanmadıklarını bildirdiler. Haber: Feyzullah Taş (İHA)
 
carsi-1.jpg
 
carsi-2.jpg
 
                         
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.