18 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara23°C

BU KOYUN YAKLAŞIK YARIM MİLYON DOLARA SATILDI

Bu koyun yaklaşık yarım milyon dolara satıldı

İskoçya'da yapılan bir müzayedede, “Double Diamond” isimli Texel kuzusu 368 bin sterline (491 bin dolar) satılarak dünyanın en pahalı koyunu oldu.

30 Ağustos 2020 Pazar 12:51

İskoçya'da perşembe günü Lanark'ta yapılan satışta embriyodan üretilmiş bir kuzu olduğu ifade edilen Double Diamond (Çift Elmas) isimli Texel kuzusu 368 bin sterline Yaklaşık 3 milyon 603 bin TL) satıldı.

Altı aylık Texel damızlık koçun sahibi Charlie Boden 10 bin 500 sterlinden açık arttırmayı başlattı ve fiyatı hızlı bir şekilde yükseldi.

Texel Koyun Derneği (Texel Sheep Society) tarafından yapılan yazılı açıklamada, 3 alıcının ortaklığı ile verilen son teklifin 368 bin sterlinle İngiltere'de ve dünyada bir koyunun satışında yeni bir fiyat rekoru olduğu belirtildi.

Bu satışa kadar, müzayedede 2009'da yapılan önceki rekor satış fiyatının 230 bin sterlin olduğu belirtildi.

Texel Koyun Derneği'ne göre Texel koyunları, Hollanda kıyılarındaki küçük bir adadan geliyor ve düzenli olarak beş rakamlı meblağlara satılıyor.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.