15 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Ankara1°C

BU OLAYI LANETLİYORUZ

Bu olayı lanetliyoruz

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Ahmet Gülaçar, Hakkari Hacı Sait Camii İmam-Hatibi Aziz Tan'ın katillerini lanetlediklerini söyledi.

30 Ağustos 2010 Pazartesi 23:17

Bir basın toplantısı düzenleyen Ahmet Gülaçar, Hakkari'nin Hacı Sait Camii İmam-Hatibi Aziz Tan'ın 23 Ağustos 2010 Pazartesi günü sabah namazını kıldırmak üzere 29 yıldır görev yaptığı camiye doğru giderken yolda kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradığını hatırlatarak, "Saldırı sonrası Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 05.00 civarında hakkın rahmetine kavuştu.

Otopsi yapılmak üzere Van iline getirilen merhumun cenazesi otopsiden sonra kalabalık bir vatandaş grubunun katılımıyla aynı gün akşam ezanından önce Gazi Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Görevi başında bir din görevlisine yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle lanetliyor, hain saldırıyı gerçekleştirilenlerin bir an önce bulunmasını diliyoruz.

Halkımızın barış ve kardeşlik ortamını bozmaya yönelik bu tür saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Diyanet-Sen Van Şubesi olarak, cinayetin bir an önce aydınlatılarak, faillerin yakalanmasını istiyor ve katledilen evli ve altı çocuk babası olan görevlimiz Aziz Tan hocamıza bir kez daha rahmet ve mağfiret dilerken, başta ailesi, yakınları ve camiamız olmak üzere bütün sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" dedi.(İHA)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.