18 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara26°C

BU REZALET ANCAK HAKKARİ'DE OLUR

Bu rezalet ancak Hakkari'de olur

Hakkari'de bir süre önce milyonlarca TL harcanarak kilit taşı ile döşenen yollar, altyapı çalışmaları için TEDAŞ ekipleri tarafından yeniden tahrip ediliyor.

08 Ekim 2010 Cuma 13:03

HAKKARİ (İHA) - Bir süre önce 11. Karayolları Van Bölge Müdürlüğü tarafından Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan şehir girişindeki Toplu Konut İdaresi (TOKİ) mevkiinden çarşı güzergahına kadar olan 3,5 kilometrelik yola kilit taşı döşenerek tamamlanmıştı. Yapılan yolun altyapı çalışmaları nedeniyle yeniden tahrip edilmesi ilde tepkilere neden oldu. Karayolları Hakkari 114. Şube Müdürlüğü yetkilileri, yapılan yolun yeniden tahrip edilmesiyle ilgili bilgi vermekten kaçınarak, konunun muhatabının 11. Van Bölge Müdürlüğü olduğunu söylediler.

TEDAŞ Müessese Müdürlüğü yetkilileri ise, havai hatlarını yeraltına çektiklerini belirterek, yol kenarında çalışma yaptıklarını söylediler. Yerinden çıkartılan kilit taşlarının yeniden eski yerlerine yerleştirdiklerini ifade eden yetkililer, "Evet bir süre önce karayolları tarafından Hakkari-Van karayolu üzerinde kilit taşı çalışmaları başlatıldı. Altyapı çalışmaları yapılırken bize de danışıldı. Ancak o zaman altyapıyı yapacak ödeneğimiz yoktu.

Karayollarının parası vardı. Kendisi işini bitirdi. Bizim ödeneğimiz ise yeni geldi. Enerji nakil hatlarını yeraltına döşüyoruz. Çalışmalarımız yol kenarında ve yola zarar vermemeye çalışıyoruz. Yerinden sökülen kilit taşlarını ise yeniden yerlerine yerleştiriyoruz. Bir tahribatın olması söz konusu değildir" şeklinde konuştular.

altyapi-h.jpg
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.