18 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

BU YIL CİDDİ KAR YAĞIŞI OLACAK!

Bu yıl ciddi kar yağışı olacak!

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şen, "Kış soğuk geçecek. Ciddi kar yağışı olacak. La Nina'nın başlamasıyla dünyada olduğu gibi ülkemizde de yağışlı ve düşük sıcaklıkların yaşanacağı bir döneme giriyoruz" dedi.

21 Eylül 2016 Çarşamba 20:56

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şen: "Bir süredir yaşanan El Nino mayısla birlikte sona erdi. Şimdi de onun yerine La Nina geliyor. Eylülitibarıyla dünya ve Türkiye bu akımın etkisine girmeye başladı.

La Nina'ya birlikte sıcaklıklar düşmeye başladı. Özellikle sene sonuna doğru dünyada ve ülkemizde La Nina'nın etkisi yüzde 75'e çıkmış olacak." "Kış soğuk geçecek. Ciddi kar yağışı olacak.

Özellikle Aralık'tan itibaren soğuk bir dönem yaşayacağız. La Nina'nın başlamasıyla dünyada olduğu gibi ülkemizde de yağışlı ve düşük sıcaklıkların yaşanacağı bir döneme giriyoruz.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, aşırı sıcaklıkların yaşanmasına neden olan El Nino atmosfer olayının sonra erip, La Nina'nın başladığını ve bu nedenle soğuk ve aşırı yağışlı bir döneme girildiğini belirtti.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.