14 Mayıs 2024
  • İstanbul9°C
  • Ankara3°C

BUZ GİBİ DEREDE YÜZÜYORLAR

Buz gibi derede yüzüyorlar

Yüksekova ilçesinde 35 dereceye varan hava sıcaklığından bunalan vatandaşlar Cilo dağlarında eriyen buzul suları ve dağlardaki kaynak sularının oluşturduğu derelerde yüzmek zorunda kalıyor.

28 Temmuz 2012 Cumartesi 21:24

Haber: Erkan Çapraz- Yüksekova şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Orşe ve Avaşin dereleri, serinlemek isteyenler için plaj haline geldi. Cilo dağlarının zirvelerinden gelen buz gibi sularda yüzen vatandaşlar zaman zaman zor anlar yaşadı.
Orşe deresinde yüzen vatandaşlardan İmat Taş, Ramazan ayında aşırı sıcaklardan bunaldıklarını belirterek, “Burası şehir merkezinden uzak sakin bir yer.

Biz de hem stres atmak hem de dinlenmek için iftar saatine kadar burada kalıyoruz. Bazen yüzerek bazen de güneşlenerek vakit geçirmeye çalışıyoruz. Buradaki dereler Cilo dağlarının zirvelerinde birleşen kaynak suları ile oluştuğu için sıcaklıkları çok düşük. Dere suları çok soğuk olduğu için sadece serinlemekle kalmıyor bazen üşüyerek eve dönüyoruz. İlçede herhangi bir yüzme havuzu yok. Uzak ama keyifli” dedi.

yuzme-111111111.jpg

yuzme-3333333333.jpg
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.