30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara15°C

ÇAMURLU SUDA ŞİFA BULUYORLAR

çamurlu suda şifa buluyorlar

Hakkari'nin Boybeyi ve Sarıtaş Köyleri arasında bulunan ve her yıl yüzlerce kişinin şifa bulmak için akın ettiği kaplıcalar, ilgi bekliyor.

12 Eylül 2011 Pazartesi 18:11

Vatandaşlar, kaplıcalara tesis yapılacak günü hasretle bekliyor. Kaplıcalara giden İl genel Meclisi üyeleri Özçelik Yıldız ve Ahmet Korkmaz, İl Özel İdaresi imkanlarıyla kaplıcaların bulunduğu alana tesis yapılması için karar aldıklarını, bu karara Hakkari Valisi ve Öan İl Genel Meclis üyelerinin de destek verdiklerini söyledi.
 
 Hakkari"de Zap suyunun kenarında çıkan 3 adet kaplıca, yaz boyunca Van, Hakkâri, Yüksekova, Başkale, Şemdinli ilçe ve köylerinden gelen vatandaşlara şifa kaynağı oluyor. Şifa aramak için kadın ve erkeklerin akın ettiği Boybeyi ile Sarıtaş köyleri arasında bulunan kaplıcaya gelen vatandaşlar ise tesis yokluğu yüzünden büyük sıkıntılar yaşıyor. Vatandaşlar, kaplıcaya gelen kadın ve erkeklerin yan yana suya girdiklerini, soyunma yerleri olmadığı de için büyük sıkıntı çektiklerini söyledi.
 
 Hakkari İl Genel Meclis üyeleri Özçelik Yıldız ve Ahmet Korkmaz da kaplıcalara giderek sıkıntı yaşayan vatandaşların sorunlarını dinleyip, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yıldız ve Korkmaz, kaplıcalar üzerinde tesisin yapılması için İl Genel Meclisi'nde karar aldıklarını ve bu kararlarına, kaplıcaların bir bölümünün Van sınırları içerisinde bulunması nedeniyle Van il Genel Meclis üyelerinin de destek vereceklerini söyledi.Yıldız ve Korkmaz, "Kaplıcaların vatandaşların hizmetine sunulması için çaba gösteriyoruz. kadınlarla, erkekler iç içe. Bu sudan faydalanmaya çalışıyor. Bu görüntü 21. yüzyıl Türkiyesine yakışmıyor.

Van, Başkale, Yüksekova, Şemdinli ve Hakkari'den gelen yüzlerce vatandaş bu çamurlu suda şifa buluyorlar. Ayrıca buranın yol, su ve konaklama sorunu da var. Bunları çözmek için uğraşacağız.” dedi.

normal.20110912181739.jpg

 

normal2.20110912181805.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.