04 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C

CANAN: DEVLET VATANDAŞI ÖLDÜREMEZ

Canan: Devlet vatandaşı öldüremez

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde çıkan olaylarda Rojhat Özdel'in ölümü sonrası HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ve yöneticiler hastaneye gitti.

07 Aralık 2014 Pazar 00:30

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde çıkan olaylarda Rojhat Özdel'in ölümü sonrası HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ve yöneticiler hastaneye gitti. Ancak hastanede polisin izin vermediği Milletvekili Canan ve hastane önünde açıklama yaptı.

video-galeri.20110227163236.gif

"DEVLET VATANDAŞINI ÖLDÜREMEZ" 

Milletvekili Canan, bir devletin vatandaşını öldüremeyeceğini belirterek,"Devlet sivil bir insanını öldürmez. Bu ülkenin huzuru hepimize bağlı. Birlikte yöneteceğiz. Bir milletvekili hastaneye giremiyor. Tükiye’nin hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Burada parti yöneticileri dışında kimse yok. Elbette onlar gelecekler olayın nasıl meydana gelediğini bilecekler, yetkililerle görüşecekler ne oluyor ne bitiyor konuşacağız. İzin verilmiyorsa çekip gideriz. Siz orda, biz burada ne olacaksa olsun. Devlet güçlü öldürecekse öldürsün öyle mi diyeceğiz" dedi. 

HASTAENDE ARBEDE YAŞANDI 

Milletvekili Canan ve yöneticilerin hastaneye alınmaması kısa süreli gerginliğe neden oldu. Geriginlik sonrası hayatını kaybeden Rojhat Özdel'in cenazesi otopsi için Malatya’ya gönderildi. Yüksekovafüncel









Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.