17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

CANLI KALKAN ÇADIRI TEKRAR KURULDU

Canlı kalkan çadırı tekrar kuruldu

Yüksekova'nın Eski Kışla Mahallesi'ne yapılan operasyonda canlı kalkan çadırının yakılması üzerine, halk yeni bir çadır kurdu.

08 Aralık 2015 Salı 23:26

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün gece saatlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla beraber, Eski Kışla Mahallesi'ne yapılan operasyonlara karşı 2 Aralık'ta kurulan "Biz Gever halkı olarak AKP'nin katliamlarına karşı canlı kalkan olarak direniyoruz" ismiyle kurulan canlı kalkan çadırı ve içindeki bütün eşyalar ateşe verilmişti. Bunun üzerine yeniden canlı kalkan çadırı kuruldu. Halk, canlı kalkan eylemine destek vermek için yakacak odun ve yiyecek getirdi.

"Canlı kalkan çadırını AKP'nin katliamlarına karşı kurduk"

Çadırın önünde konuşan Gever Halk Meclisi Eşbaşkanı Şerafettin Dede, "Canlı kalkan çadırını AKP'nin kirli ve katliamcı politikasına karşı kurduklarını ifade ederek, "Dün akşam bu çadıra sıkılan kurşunlar, Gever'in kalbine ve Kürt halkının demokratik siyasetine sıkılmıştır" dedi.

Demokratik özerkliğin inşa çalışmalarını sürdüreceklerinin altını çizen Dede, halkı operasyonlara karşı canlı kalkan çadırına davet etti.DİHA