16 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara18°C

CEJNA NEWROZ É PİROZ BE

CEJNA NEWROZ É PİROZ BE

Değerli dostlar geçtiğimiz yıl Sayın Abdullah Öcalan'ın Türkiye halklarının ve Ortadoğu'nun geleceğinin, halkların kardeşliğine dayalı özgür ve demokratik bir yaşamla taçlanacağı söyledi.

15 Mart 2015 Pazar 14:42

 "Bu hedefler gerçekleşmeden,Ortadoğu ve Türkiye halklarının özgür ve demokratik bir yaşama kavuşması mümkün değildir. Bu gerçeklik Rojava'da görüldü.

Rojava Devrimi, Ortadoğu'da yaşayan halklara barış, demokrasi, eşitlik ve özgürlük mesajı verdi. Bu yıl bir kez daha tarihi bir Newroz yaşanacak.

 Kürt halkı ve Türkiye'deki tüm halkların varlığının, kimliğinin ve kültürünün anayasal ve yasal güvenceye alınması; her düzeyde anadilinde eğitiminin kabul edilmesi; halkların kendilerini yerinden yönetmesinin ifadesi olan özyönetimin, demokratik özerklik vb yönetimle yeni bir yaşama merhaba diyecek bu talepler doğrultusunda tüm ezilen halkların ve siz değerli dostlarımın Newroz bayramını en içten dostluk duygularımla ve barış umuduyla kutlar selam ve saygılarımı sunuyorum. Lokman Abi/Hakkarihabertv.com

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.