05 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C

ÇEKİRGELERİN EKMEK KAVGASI!

Çekirgelerin ekmek kavgası!

Yüksekovalı fotoğrafçı Turan Koca, piknikte rastladığı çekirge sürülerini fotoğrafladı.

04 Temmuz 2019 Perşembe 14:30

İlçeye 37 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca yolu üzerindeki Tuğlu ve civar köylerine piknik için giden Yüksekovalı fotoğrafçı Turan Koca bu kez farklı bir manzara ile karşılaştı. 

Kırmızı sarı benekli çekirgelerin sürü halinde ölen kendi türlerini yediği fark eden fotoğrafçı o anı fotoğrafladı. Çekirgelerin aç olacağı ihtimali üzerine ekmek kırıntıları ile çekirgeleri besleyen Koca ortaya çıkan manzarayı da fotoğrafladı.

Yıllardır Doski bölgesinde pikniğe, yüzmeye ve doğa fotoğrafları çekmeye gittiğini söyleyen Fotoğrafçı Turan Koca, “İlk kez böyle bir manzara ile karşılaştım ve hemen fotoğraf makinama sarılıp onları fotoğraflamaya başladım. Değişik türlerini yani yeşil ve bunların ufak türlerini burada merkezde görmüşlüğüm oldu ama bu türü ilk kez gördüm.

Güneşe doğru yönelip ekmek kırıntılarını, yeşil yaprakları yiyerek ilerliyorlar. Ayrıca kendi türlerinden ölenleri de yediklerine şahit olup fotoğrafladım. Aç oldukları ihtimali üzerine biraz ekmek içi verdim ve izledim. İlk etapta ekmek için kavga ettiler daha sonra topluca yemeye başladılar.

Ama sürekli güneşe doğru, sıcak olan asfaltın üzerine, ağaçların yapraklarına doğru gidiyorlardı ve içlerinde sadece bir tanesi de siyah renkli idi, sanki hepsi onun çevresine toplanmış gibi idiler.

Üç dört köyün içini dolaştım ve aynı manzara burada da var. Merkeze yakın yani giriş köylerde buna rastlamadım. Acaba merkeze doğru mu ilerliyorlar şüphesi kaldı içimde.

Bu kadar çekirgenin birden bire var olması düşündürücü geldi bana açıkçası. Ben de fotoğrafladım ve görüntülerini çektim” dedi. Hakkarihabertv.com

1-005.jpeg2-005.jpeg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.