18 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

ÇEVRE DUYARSIZLIĞI

Çevre duyarsızlığı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, duyarsız vatandaşlar tarafından her sene kirletilen mezbahane köprüsünün civarı belediye ekipleri tarafından temizlenmeye başlandı.

23 Ekim 2013 Çarşamba 14:15

Her sene olduğu gibi bu sene de duyarsız vatandaşlar tarafından çöp ve kül merkezine çevrilen Güngör Mahallesindeki mezbahane köprüsünün civarı belediye ekipleri tarafından temizlenmeye başlandı.Konuyla ilgili bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Asmin Yazgan, tüm uyarı ve ilanlara rağmen belirledikleri yere çöp atmaya devam eden duyarsız vatandaşların tespiti için yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Yazgan, tespit edilecek şahıslar hakkında cezai işlem uygulanacağını vurgulayarak, "Daha önce defalarca el broşürü dağıttık. Sayısız anons ve ilan yapmamıza rağmen dikkate alınmadık. Bundan sonra gerekirse nöbet tutup bu çevreye zarar veren, insan sağlığını hiçe sayan şahısları tespit edip gerekli cezai işlemi uygulayacağız.

Vatandaşlarımızdan tek ricamız kendi sağlıklarını düşünmeleri ve bu konuda duyarlı olmalarıdır. Halkımız küllerini atacakları zaman gelip belediyeye başvursunlar. Gerekli olan bilgi zaten verilir" dedi. Haber: Sayım Harmancı (İHA)

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.